Hi, I’m Olivia. With recently graduating from my interior design degree, I am interested in beginning my career within the...

The printing yard artist lounge provides a destination for guests and art enthusiasts to discover local artists within the area. The artist lounge incorporates a stunning interior design amalgamating the buildings original characteristics with a modern twist.

The design concept was taken from the inspiration of the River Thames, with materials that represent shape and form of the water. These concepts are shown through the choice of materials like marble tiled floor throughout the building with subtle hints of blue, reclaimed driftwood from the Thames and resin screens to create a cozy space to admire local artwork.

The bar is placed in the center hub that draws the guests through the building. Although the space is open plan the placement of the artwork and the combination of colour and texture creates an intimate feel. The rich, deep blue hues against the reclaimed wooden bar create a sophisticated atmosphere to relax. The light refractions from the glass pendants bounce through the glassware creating twinkles of light like sunshine hitting the River surface.

For the W/C, I wanted to create an ‘instagrammable’ room as the space is designed for a mature target audience from the ages of 21-44. This demographic is proven to engage in social media specifically Instagram. This links perfectly to the new trend of ‘bathroom selfies. With the client in mind this is the ideal natural advertisement for my design space. To portray the inspiration of the River Thames, emerald tiles reflect the soft glow from the glass pendants imitating water patterns.

Give this some love

The printing yard artist lounge provides a destination for guests and art enthusiasts to discover local artists within the area. The artist lounge incorporates a stunning interior design amalgamating the buildings original characteristics with a modern twist.

The design concept was taken from the inspiration of the River Thames, with materials that represent shape and form of the water. These concepts are shown through the choice of materials like marble tiled floor throughout the building with subtle hints of blue, reclaimed driftwood from the Thames and resin screens to create a cozy space to admire local artwork.

The bar is placed in the center hub that draws the guests through the building. Although the space is open plan the placement of the artwork and the combination of colour and texture creates an intimate feel. The rich, deep blue hues against the reclaimed wooden bar create a sophisticated atmosphere to relax. The light refractions from the glass pendants bounce through the glassware creating twinkles of light like sunshine hitting the River surface.

For the W/C, I wanted to create an ‘instagrammable’ room as the space is designed for a mature target audience from the ages of 21-44. This demographic is proven to engage in social media specifically Instagram. This links perfectly to the new trend of ‘bathroom selfies. With the client in mind this is the ideal natural advertisement for my design space. To portray the inspiration of the River Thames, emerald tiles reflect the soft glow from the glass pendants imitating water patterns.

Give this some love

Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last Olivia Last